×

×

השתלת שיער

מידי שנה מתבצעות בישראל למעלה מ – 1,500 השתלות שיער ולמרות שמדובר בנתון מרשים למדי, פוטנציאל ההשתלות הוא גבוה משמעותית שכן יש מאות אלפי קרחים! בשנים האחרונות חל שינוי בכל הנוגע לטיפוח השיער ויותר ויותר אנשים מחפשים פתרון לשיער דליל וקרחות אולם למרות המודעות הגוברת להליך ההשתלה, לקוחות פוטנציאלים נרתעים מההליך בגלל החשש כי תיוותר להם צלקת באזור התורם (אזור העורף). ישנן שתי טכניקות השתלה שאינן מותירות צלקת: טכניקת הסגירה “Tricophytic Donor Closure” ושיטת ה-FUE.

עצרו רגע

לא צריך להשלים עם קרחת, מפרצים או שיער דליל! היום יותר מתמיד יש מגוון תכשירים יעילים, תרופות ושיטות טיפול חדשניות בהם השתלת שיער, שיעזרו גם לכם להיראות במיטבכם. הרשמו כאן לקבלת ייעוץ המבוצע רק על ידי רופאים ומכונים מובחרים.


השתלת שיער בטכניקת ה- FUE

שיטת ה- Follicular Unit Extraction היא שיטה בה מוציאים את השיער באמצעות מכשיר מיוחד הדומה למחט חלולה. המכשיר המיוחד מאפשר ליטול זקיקי שיער עם השורש, כאלו המורכבים מ-1 עד 3 שיערות ביחד, על פי צפיפות שיערות המטופל. כתוצאה מנטילת השתל, נותר פצע בקוטר של בערך מילימטר, פצע שנסגר ללא השארת סימן תוך מספר ימים ספורים. את הזקיקים משתילים באזור הקירח באמצעות מחט עדינה. טכניקת ה- FUE נחשבת לטובה אולם כמו בכל הליך רפואי יש לה חסרונות.

השתלת שיער FUE מומלצת כאשר צריך לכסות אזור מצומצם. הטיפול אורך זמן רב, וכמות השיער שניתן ליטול בפעולה זו אינה גדולה: בין 600 ל- 1,000 זקיקים (כאשר בהשתלה רגילה - FUT, מוציאים בדרך כלל כ-3,000 זקיקים). בנוסף לכך, יש לעבור בדיקת התאמה לשיטת ה-FUE.

קיימים מקרים בודדים בהם חלקו הפנימי של השיער (זה שמצוי מתחת לעור), אינו נמצא באותו כיוון של השיער הצומח, דבר המקשה על הוצאתו בשלמות. מקרה זה מכונה FOX שלילי וכאשר הצמיחה היא כזו אין זה מומלץ לעבור השתלה בשיטת FUE. פוקס שלילי רואים בעיקר אצל גברים עם שיער מקורזל. חשוב שתדעו כי לשיטת FUE יש שמות נוספים כגון: DHI או השתלת שיער NHI אולם המדובר הוא באותה הטכניקה בדיוק.

עצרו רגע

לא צריך להשלים עם קרחת, מפרצים או שיער דליל! היום יותר מתמיד יש מגוון תכשירים יעילים, תרופות ושיטות טיפול חדשניות בהם השתלת שיער, שיעזרו גם לכם להיראות במיטבכם. הרשמו כאן לקבלת ייעוץ המבוצע רק על ידי רופאים ומכונים מובחרים.


Facial Closure Technique (טכניקת סגירת רקמת החיבור)

כל החתכים שמבוצעים במהלך ההליך הכירורגי יוצרים צלקות. גם מנתח מושלם אינו יכול להימנע מהן, הצלקות באזור התורם שנגרמות בהשתלת שיער מסורתית הן בעלות רוחב של 1 עד 3 מ”מ אצל רוב המטופלים ואצל חלק קטן מהם רוחב הצלקות גדול יותר. כדי לצמצם את הצלקות משתמשים בטכניקת Fascial Closure Technique. זוהי טכניקה להורדת המתח בפצע כאשר מחברים יחדיו בין שני קצוות העור.

לפני שתופרים את האזור התורם או לפני שמניחים קליפסים, מקפלים את רקמות החיבור בצורת דש או בדומה להנחת רעפים, כאשר רשת רקמות החיבור תמוקם בין העור והמבנה התחתון של השרירים והעצם מתחת לעור.

מצמידים את רקמות החיבור כך שתתקבל סגירה יותר הרמטית של העור, כתוצאה מכך נוצרות “מנהרות” מתחת לרקמות, עובדה שגורמת להפחית עוד יותר מהמתח של סגירת התפר ורק לאחר מכן תופרים או מניחים קליפסים.


Trichophytic Closure Technique (טכניקת סגירה)

Trichophytic הוא מונח שמקורו בשפה הלטינית שפירושו “אהבת שיער”. טכניקה זו מאפשרת לשיער לצמוח ישירות על הפצע שמחלים מההשתלה. זוהי שיטה שבמשך שנים רבות השתמשו בה מנתחים פלסטיים לתיקון קו השיער במהלך ניתוח להרמת גבות או מתיחת פנים. חלק קטן מקצה הפצע, יחד עם קווצת השיער השייכת אליו מוסר, וכאשר הפצע נרפא ונוצרת צלקת, זקיקי השיער החתוך למחצה והקבור מתחת לעור, יתחילו לצמוח בתוך הצלקת וזאת עקב האופן המיוחד שבהם נחתכו זקיקי השיער.

חשוב לציין כי בפעולה זו לא מתרחש בלאי בזקיקים. כאשר הצלקת גדולה מ- 2 מ”מ לא מומלץ לסגור בטכניקה זו שכן היא מאפשרת צמיחה של זקיקי שיער רק בטווחים של עד 3 מ”מ. מכל מקום, שתי השיטות שתוארו (רקמת החיבור ואהבת השיער) מבוצעות כאמור רק על האזור התורם והן מקטינות משמעותית את הצלקת אולם התוצאה שתתקבל אינה זהה בין המטופלים. כאן גם המקום להזכיר כי צלקות בגודל של 2 עד 3 מ”מ הן “סבילות” מאחר וצמיחת השיער שמסביב לצלקת בדרך כלל מכסה אותה לחלוטין והיא אינה מורגשת.


השתלת שיער בטכניקת ה- FUSS

בשיטת ה- Follicular Unit Strip Surgery משתילים יחידות פוליקולריות (קבוצות של אחד עד ארבע שיערות שצומחות יחדיו) שמפרידים בעזרת מיקרוסקופ. השתלת שיער FUSS המכונה גם השתלת שיער FUT מתבצעת תחת הרדמה מקומית. לאחר שאזור ההשתלה רדום, נלקחת מהמטופל רצועת שיערות מהעורף (לאזור העורף יש תכונה גנטית של עמידות בפני נשירה). היחידות הפוליקולריות מופרדות מהרצועה תחת מיקרוסקופ ליחידות שמכילות בין 1 - 4 זקיקי שיער.

לאחר ההפרדה, מנקב המנתח באמצעות מכשיר מיוחד את האזור שעובר השתלה ומחדיר את השתלים שהוכנו מבעוד מועד אל תוך הנקבים שנוצרו באמצעות המכשיר. השתלת שיער FUT היא השיטה הותיקה ביותר כאשר לרוב ניתן להוציא בין 1,500 עד 3,000 יח’ פולוקולריות בבת אחת. לאחר הכנת היחידות הן מושתלות באזור הקרחת. קוטר הנקבים שמבצע המשתיל נע בין 0,8 מ”מ עד 1 מ”מ כך שלא ניתן יהיה להבחין בנקבים בעין בלתי מזוינת לאחר ההשתלה.

בסיום ההליך, שאורך בין 4 ל-5 שעות, תוכלו לשוב הביתה וכבר למחרת ניתן יהיה לחפוף את הראש! הצלקת שמשאיר הניתוח היא מינורית ומוסתרת ע”י השיער הקיים מסביבה ולכן בדרך כלל לא ניתן להבחין בה. השיער המושתל צומח בקצב של סנטימטר אחד לחודש כשלושה חודשים מיום ההשתלה. תוצאות סופיות מההשתלה רואים כתשעה חודשים עד שנה מההליך.

השיטה מתאימה במיוחד לאנשים שטרם התקרחו לחלוטין ולכאלה שסובלים משיער דליל, מאחר ובמקרים כאלו ניתן להחדיר ולשלב שיערות חדשות עם שיערות שקיימות על ראש המטופל. אנשים ללא שיער יזדקקו לשניים או שלושה מפגשים עד לכיסוי כל הקרחת.


סיבוכים לאחר השתלת שיער

כמו כל הליך רפואי גם בהשתלת שיער עלולות להתרחש טעויות ועלולים להופיע סיבוכים. שגיאה נפוצה של מנתחים לא מנוסים היא גרימה למצב בו קיימת חוסר אחידות בצמיחת השיער, טיפול לא מקצועי הכולל הנחת שתלים בסמוך לאזור דל שיער עלול לגרום לתופעה שניתן לתקנה ע״י השתלת שיער חוזרת.

סיכונים נוספים מההליך עלולים להיות: שטפי דם, צלקות רחבות, נפיחות באזור העפעפיים והמצח, חוסר תחושה באזור ההשתלה שחולף בדרך כלל תוך מספר שבועות או חודשים ספורים, זיהומים וגם דחיית השתלים. מומלץ לעבור השתלת שיער רק לאחר בדיקת התאמה אצל רופא מנוסה שישקלל מספר פרמטרים שלהם השלכה על הצלחת הטיפול כגון: גיל, מצב ההתקרחות, המצב של האזור התורם, צפיפות השיער ועוד.