במצב רגיל, אדם מאבד בין חמישים למאה שערות ביממה אולם כשהנשירה מפסיקה להיות “רגילה” מאבדים הרבה יותר ממאה שערות ליום וניתן להבחין בכך בקלות. הסיבות לנשירה רבות והן כוללות מחלות או תופעות עור (קשקשת, סבוריאה, פסוריאזיס, פטרת בקרקפת), נטילת תרופות מסוימות, תלישת שיער (טריכוטילומניה), מצב נפשי (דיכאון), תורשה, הריון, תזונה לקויה, טיפולים כימותרפיים ועוד.
נשירת שיער והתקרחות היא תופעה שפוגעת בנשים ובגברים כאחד כאשר הסטטיסטיקה מצביעה על כך שמעל 50% מהנשים מגיל 40 ומעלה סובלות מאובדן שיער משמעותי! וקרחות ברמות שונות מופיעות אצל 70% אחוז מהגברים מגיל 60. מאחר ולשיער יש השפעה רבה על המראה החיצוני ולכולם חשוב להרגיש ולהראות היטב צצו לצד הטיפולים הקונבנציונאליים תרופות סבתא יעילות ברמה כזו או אחרת לטיפול בנשירת שיער.
לא צריך להשלים עם קרחת, מפרצים או שיער דליל! היום יותר מתמיד יש מגוון תכשירים יעילים, תרופות ושיטות טיפול חדשניות שיעזרו גם לכם להיראות במיטבכם. הרשמו כאן לקבלת ייעוץ המבוצע רק על ידי רופאים ומכונים מובחרים.
לא צריך להשלים עם קרחת, מפרצים או שיער דליל! היום יותר מתמיד יש מגוון תכשירים יעילים, תרופות ושיטות טיפול חדשניות שיעזרו גם לכם להיראות במיטבכם. הרשמו כאן לקבלת ייעוץ המבוצע רק על ידי רופאים ומכונים מובחרים.
לרוב התרופות הביתיות או ״תרופות הסבתא״, אין בסיס מדעי, אולם לפני שנפרט אודות תרופות הסבתא חשוב לבצע מספר פעולות בסיסיות על מנת לשמור על שיער בריא שכן הזנחת הטיפול בשיער או טיפול לקוי בו, עלולים לגרום לנשירה בלתי הפיכה. חיוני לחפוף ראש בצורה סדורה וקבועה, יש לנגב וליבש את השיער היטב וזאת לפני שתשתמשו בתרופה שתפקידה לעצור נשירה, חשוב שהתכשירים שבהם אתם עושים שימוש יהיו מאיכות טובה.
יש להימנע ככל האפשר משימוש מאסיבי במייבש שיער, מגהץ, פן לשיער, מוצרים כימיים, כובעים, מצנפות וכד׳. חשוב לעסות את הקרקפת על בסיס יומי (עדיף פעמיים ביום) מה שגורם לגירוי זקיקי השיער כך שאלו יצמיחו שיער בריא (העיסוי גורם לזרימת הדם לתאים שאחראיים לצמיחת השיער על ידי אספקה טובה של חמצן).
תרכיז שמן רוזמרין - הרוזמרין הוא צמח מעולה לטיפול בנשירת שיער, ההשפעות המגרות שלו עוזרות לזרימת מחזור הדם בעור הקרקפת, ומקדמות בכך את צמיחת השיער ובה בעת את “חסימת” זקיקי השיער המונעת נשירה. התרכיז מכיל פיטו-כימיקלים (מרבץ כימיקלים טבעיים שנמצאים בצמחים) שמאיצים את צמיחת השיער ומקנים לו ברק טבעי וויטמין b שמחזק ומזין את השיער. כדי להכין את התרופה בבית, תזדקקו לשמן רוזמרין, חלב קוקוס, שמן שקדים ושמן זית. יש לערבב את החומרים בכלי קיבול, רצוי מזכוכית, 4 כפות חלב קוקוס, 5 טיפות שמן רוזמרין, שמן זית ושמן שקדים ולהכניס את התערובת לתוך מיקרוגל למשך 30 שניות. יש להמתין כמה רגעים עד שהתערובת מתקררת ולאחר מכן יש לעסות את הקרקפת למשך מספר דקות. בסיום העיסוי יש לכסות את הראש עם כובע אמבטיה מפלסטיק למשך חצי שעה שלאחריה צריך לחפוף את השיער באופן רגיל. מומלץ לבצע את הפעולה אחת לשבוע.
במיה - במיה היא צמח מאכל ומרכיב טבעי ונפוץ בבישול במטבח המזרחי אולם מה שלא ידוע הוא שלבמיה יש תכונות ריפוי נהדרות לנשירת שיער שכן היא עשירה בוויטמין a ובויטמין c ויש בה גם חומצה פולית, סידן, אבץ וביוטין, שהם אלמנטים בעלי ערכים תזונתיים לשיער. הוויטמינים שבבמיה חיוניים ללחות בשיער, הביוטין מפחית את הנשירה והאנטי רעלן משקם את התאים שעוזרים לצמיחת השיער. מכינים את תרופת הסבתא בתוך סיר קטן שאליו מוסיפים חצי ליטר מים ו - 6 יחידות של במיה בעלת קצוות חתוכים, מביאים את המים לרתיחה ומורידים מהאש לאחר 5 דקות. לאחר מכן יש לשפוך את התכולה לתוך בלנדר ולהוסיף אלוורה ושתי כפות שמן זית. את העיסה/תערובת שמתקבלת מעבירים דרך מסננת ומשיגים על ידי כך תערובת אחידה שאפשר יהיה “לעבוד” איתה בקלות. את התערובת מורחים על כל הראש ונותנים לה “לעבוד” למשך 10 דקות שלאחריהן יש להסיר את התערובת מהראש על ידי שטיפה עם מים (רצוי בזרם חזק).
בצל - לרוב כאשר מזכירים בצל הקונוטאציה היא שלילית אולם בהקשר הבריאותי ידוע לכל כי לבצל יש סגולות רבות. משתמשים בבצל עוד מימי קדם לטיפול בנשירה וגם כדי להאיץ את צמיחת השיער בגלל תכונותיו הטובות. תכונותיו האנטי בקטריאליות משמידות את הבקטריות שגורמות לדלקת בעור הקרקפת וגורמות בדרך כלל לנשירת שיער ובנוסף, תרכובת הגפרית שיש בבצל, משקמת את צמיחת זקיקי השיער ומאיצה את מחזור הדם שעוזרת לצמיחת השיער. להכנת תרופת הסבתא תזדקקו לחצי בצל סגול מקולף אותו תטחנו בבלנדר. לאחר מכן טובלים בעזרת כדורי צמר גפן במיץ של הבצל ומורחים אותו על השיער בנדיבות. משאירים את התמיסה על הראש למשך 20 דקות ולאחר מכן יש לשטוף את התמיסה מהראש. יש לחזור על התהליך כל שבוע ועד לקבלת תוצאות חיוביות. אגב הראש לא מסריח בסוף ההליך.
שמפו מגרגיר הנחלים, סרפד ירוק ובזיליקום - שימוש בשמפו המבוסס על גַּרְגִּיר הנחלים (גרגיר מזין במיוחד המכיל סוכר, חלבונים, ויטמין A ,B3 ו-C , סידן, אשלגן, זרחן, חלבונים, נתרן וברזל) נחשב לטיפול ביתי יעיל נגד נשירת שיער. אופן הכנת השמפו מצריכה ריסוק בבלנדר של 200 גרם מגרגיר הנחלים עם מעט מים עד שלא נשארים משקעים, לאחר מכן מורחים את תרופת הסבתא לנשירת השיער על הראש, מעסים את הקרקפת ומשאירים את התמיסה עד שהיא מתייבשת ולאחר מספר דקות שוטפים היטב עם מים. תרופת סבתא טבעית אחרת למניעת נשירת שיער היא חליטת בזיליקום (ריחן) כאשר אופן הכנת השמפו דומה לשמפו המבוסס על גרגיר הנחלים. ירק אחר שמחדש את אנרגיית זקיק השערה הוא הסרפד הירוק, הכנת השמפו מהסרפד דומה לקודמיו וגם השימוש בו דומה.
שמן אתרי נגד נשירה - עיסוי עם שמן אֶתֶרִי מגביר את זרימת הדם לזקיקי השיער ומחזק את השורשים. משתמשים גם בשמנים אחרים שנותנים אפקט דומה ובעיקר בשמן קוקוס, שמן שקדים, שמן זית ושמן קיקיון. תרופת הסבתא המועדפת בגזרת השמנים האתריים היא הכנת תערובת של שמן אתרי עם שמן רוזמרין. מורחים את התערובת על כל הקרקפת ומעסים אותה תוך הפעלת לחץ מתון עם האצבעות. יש לבצע את הפעולה פעם או פעמיים בשבוע.
חילבה - גַּרְגְּרָנִית יְווָנִית או בשמה העממי חִילְבָּה הוא מרכיב טבעי נפוץ ויעיל למניעת נשירת שיער. גרגרי החִילְבָּה מכילים אסטרוגנים וחומרים נוספים הדומים להורמון המין הנשי המשפרים את צמיחת השיער ועוזרים בשיקום זקיקי השיער. גרגירי החילבה מכילים גם פרוטאינים וחומצת ניקוטינאמיד (וויטמין B3) התורמים לצמיחת השיער. משרים במים את גרגרי החילבה בתוך ספל למשך לילה שלם ובבוקר כותשים את הגרגירים עד שתיווצר עיסה. מורחים את העיסה על כל הקרקפת ומכסים עם כובע למשך40 דקות. מומלץ לחזור על הפעולה כל יום במשך חודש ימים.
סלק - הסלק מכיל הידרט (תרכובת כימית המכילה מים) מפחמן, פרוטאינים, פוספט, זרחן, סידן וויטמינים B ו- C, התורמים לחיזוק השיער. מרתיחים עלי סלק מרוסקים ולאחר מכן מערבבים עם מעט חינה. כאשר החומר הופך לעיסה, מניחים אותו על כל הראש למשך 20 דקות לאחריהן צריך לשטוף היטב עם מים (רצוי תחת זרם חזק). שימו לב כי השימוש בסלק עלול לגרום לשינוי בצבע השיער.
שיקוי מימי הביניים - שיקוי שעשוי מאצות אגר, היג׳יקי וקומבו. מבשלים 15 דקות על אש קטנה אצות עם יין לבן בסיר, לאחר מכן מעבירים את תכולת הסיר לצנצנת זכוכית שסגורה הרמטית אותה מניחים במקום יבש וחשוך. ביום השלישי מחממים מעט את הצנצנת, מסננים את תוכנה ומוסיפים דִּבְשָׁה באותו יחס של הנוזל שנוצר. לוגמים מהשיקוי שלוש פעמים ביום לפני האוכל.